*** Actualitzant 🙌🏻 ***

martes

16 Espècies de RATPENATS al Parc Natural Garraf

Al Parc del Garraf, que destaca per la gran cuantitat de cavernes i avencs del seu massis calcari, s'han comptabilitzat fins a 16 espècies diferents de Ratpenats. Especial rellevància té el decobriment de la presència del ratpenat soprano i del d'orelles dentades.

El biòleg del Parc del Garraf, el senyor Josep Torrentó, destaca en declaracions el fet que ja fa anys que es fa el seguiment del quiròpters, la qual cosa ha permès donar fruits tan destacats com la localització en el 2006 d'una espècie molt rara, el ratpenat SOPRANO, descoberta fa uns anys per un grup de biòlegs de la Univesitat de Bristol (Anglatera). És el ratpenat més petit d'Europa.

Pocs coneixements es tenen sobre la biologia i l'ecologia de l'especie. No obstant això, la presència del ratpenat soprano sembla ser vinculada als ambients aquàtics, rius, estanys, embassaments o maresmes. Hi ha poques dades per estimar quin és l'estat de conservació al Parc del Garraf. Això no obstant, les primeres dades obtingudes semblen indicar que no és una espècie amenaçada.

1 comentario:

CAN PERE DE LA PLANA dijo...

RÈCORD DE LONGEVITAT EN UNA RATAPINYADA DEL PARC DEL GARRAF


Al Parc del Garraf els equips de recerca que treballen amb els ratpenats han localitzat una femella de ratpenat de peus grans (Myotis capaccinii) que té com a mínim 10 anys d'edat.

Els estudis d'ecologia de poblacions de ratpenats duts a terme dins del context del Pla de Seguiment de Paràmetres Ecològics del Parc del Garraf per l'equip de recerca d'Areambiental i membres de l'Equip de Recerca Consolidat, Biologia de Vertebrats, de la Universitat de Barcelona han obtingut la major longevitat que es coneix arreu per l'espècie del ratpenat de peus grans (Myotis capaccinii).

Aquesta primavera s'ha recapturat una femella que com a mínim tenia 10 anys d'edat. El Parc del Garraf allotja una de les majors colònies d'aquesta espècie que es coneixen a Catalunya. Els resultats que es van aconseguint posen de manifest la importància ecològica que tenen els seguiments poblacionals a llarg termini. Els estudis que s'estan efectuant proporcionaran informació sobre l'estat de conservació i la futura evolució de les poblacions de quiròpters del Parc del Garraf.

Font de la informació
Parc del Garraf