*** Actualitzant 🙌🏻 ***

jueves

MOSQUIT TIGRE

El mosquit tigre ha tornat amb més força que l'any passat i ja està present en 55 municipis de set comarques diferents, entre elles el Garraf. A la comarca, aquest mosquit d'origen asiátic es torba a Vilanova i la Geltrú, Sitges i Cubelles. Encara no, a Sant Pere de Ribes. Peró no tenir que deixar d'estar alerta ja que desde la direcció del Medi Ambient afirman que cada any augmenta la presència a Catalunya, i la previsió és que aquesta temporada continuï la seva expansió pels municipis de la regió metropolitana, Tarragonès, Garraf i Maresme.

Tenim de seguir les recomanacions per prevenir la picadura d'aquet insecte, encara que encara no estigui a la nostre urbanització.


RECOMANACIONS



El mosquit tigre utilitza l'aigua estancada per reproduir-se, d'aquesta manera es recomana no deixar aigua acumulada en petits recipients, com poden ser els plats dels restos de les plantes, gots, ampolles, petits cubs o similars, aixó fa que afovoreixen la seva proliferació.


Només son perillosos aquells recipients petits, les piscines, rius i altres masses d'aigua no són adients per al mosquit.

El període d'activitat del mosquit tigre a Catalunya comprèn des del mes de maig fins al novembre.



Les picades del mosquit tigre es caracteritzen per ser molt doloroses i molestes.



Font informació: Diari Vilanova (27/06/08)


2 comentarios:

CAN PERE DE LA PLANA dijo...

EL COLOR DEL SEU COS ÉS EL TRET MÉS CARACTERÍSTIC

El Mosquit tigre es caracteritza pel color del su abdomen, punxegut, i de les seves potes amb ratlles blanques i negres, molt visibles a simple vista.
Es una espècie d'activitat diürna i prové del sud-est asiàtic.
Des del 1.979 està en procés de disseminació por tot el món.
D'espandeix mitjançant el transport de mercaderies, principalment de pneumátics y productes de jardineria com el bambú.

El seu radi de vol és relativament curt, amb un máxim de 400 metres. Per aquesta raó, és molt probable trobar-lo a prop del su punt de cria.

Article L,apunt: DIARI VILANOVA

CAN PERE DE LA PLANA dijo...

Què podem fer davant les picades?
Renteu-vos i desinfecteu bé la zona de la picada. El tractament és simptomàtic, en cas de persistència de les molèsties consulteu el vostre metge.
Font Información: Ajuntament Vilanova i la Geltrú.

ENLACE A MÁS DETALLES:

http://www.vilanova.cat/html/tema/salut/campanya_prevencio_mosquit_tigre.html