*** Actualitzant 🙌🏻 ***

jueves

EL TEMPORAL ARROSSEGA GRAN QUANTITAT DE PLANTES MARINES / "Cymodocea Nodosa" (FLORA)

El fort temporal que va assotar la costa del Garraf va arrencar gran quantitat de plantes marines. Segons experts es tracta d'exemplars de l'espècie CYMODOCEA NODOSA, una planta fanerògama marina molt similar a la Posidonia Oceanica.

La imatge de les platges plenes de centenars de quilos d'aquesta planta era espectacular. No es té coneixement en els últims anys d'un episodi tan important de desarrelament d'aquesta espècie, que ha substituït la posidònia en moltes praderies marines.



SOBRE LA CYMODOCEA NODOSA:
Es coneix popularment amb el nom d'algueró, tot i que no és una alga. Viu en fons submarins de fins a 10 metres de profunditat i té una capacitat colonitzadora molt més potent que la posidònia.
És una planta autòctona i es diferencia de la seva cosina germana perquè no forma mai rozomes (tige subterrànies), sinó en forma de filaments, dels quals surten fulles, molt més estretes que les de la posidònia oceànica.
DEFINICIÓN WIKIPEDIA:
La seba (Cymodocea nodosa) es una especie de fanerógama marina que pertenece a la familia Cymodoceaceae.
Los fondos donde abundan son conocidos como sebadales en Europa y ceibadales en Cuba y en México. Se encuentran sobre fondos arenosos, desde un par de metros en las orillas hasta unos 10 metros en las zonas costeras arenosas, extendiéndose incluso unos 30 metros de profundidad.
Además de estabilizar el sustrato con su sistema radicular, esta fanerógama sirve como soporte para una gran cantidad de algas filamentosas e invertebrados, que se instalan sobre sus hojas, y como lugar de desarrollo de una gran cantidad de alevines y juveniles de peces propios de los fondos rocosos, que encuentran aquí un ambiente propicio, con abundancia de alimento y sin los depredadores de las zonas rocosas. De igual forma, las praderas presentan también una fauna característica, representada por peces como la herrera (Lithognatus), mojarra (Diplodus) o salmonete (Mullus). Su aspecto es parecido al césped de un campo deportivo porque sus hojas alargadas y de un verde casi transparente guardan bastante uniformidad.

VIDEO YOUTUBE : OCEANA investiga la reproducción sexual de Cymodocea nodosa, una de las cinco plantas submarinas del Mediterráneo.

OCEANA Investigación CYMODOCEA



Noticia: Diari Vilanova 7/11/2008
Info datos: Google

No hay comentarios: