*** Actualitzant 🙌🏻 ***

domingo

GUINEU / ZORRO (Fauna)



Al parc del Garraf habita la GUINEU (Zorro), es crepuscular i nocturna, no és rar veure-la de dia, sobretot si el cel és tapat o plovisqueja.

No es pot confondre amb cap altre mamífer gràcies al seu aspecte, que recorda el del llop o el del gos pastor alemany, però amb les potes relativament més curtes i la cua més llarga i peluda.



Definició: Wikipedia

Mentre camina, manté la cua en posició horitzontal. El musell és estret, i les orelles, triangulars i dretes.
El pelatge és llarg i brillant, habitualment de color vermellós, amb el ventre i l'extrem de la cua blancs. La coloració, però, és molt variable. Per exemple, un color de pelatge força corrent en alguns llocs és l'anomenat "carboner", amb el ventre, la cara interna de les potes i l'extrem de la cua negres.
Dimensions corporals: cap + cos (55 - 85 cm) i la cua (28 - 46 cm). Pes: 4-8 kg.
Viu gairebé en qualsevol tipus d'hàbitat, però allà on assoleix densitats més altes és a prop dels nuclis habitats, ja que les activitats humanes li proporcionen aliment gairebé il·limitat. Segurament això és el que l'ha convertit en el carnívor més abundant a les terres catalanes.
Viu en grups socials formats per un mascle i diverses femelles i excava caus a terra o bé aprofita els que han abandonat altres animals -com ara conills i teixons- i els engrandeix.
També es pot refugiar en
coves i en construccions humanes abandonades.

1 comentario:

LAIA dijo...

Hola a tots!!
Fa poquet que ens hem vingut a viure a Can Pere la Plana. Estem molt contents!!!...Només un petit accident l'altre dia: teniem 2 conilletes belier domesticades, i des que hem vingut a viure a plena natura que les teniem corrent pel terreny...fins que...l'altre dia va aparèixer una d'elles "sense vida"....no entrarem en detalls!...no sé per què però em temo que haurà estat una guineu, no?...